Header - #TT13 Toerisme

Transformation Tuesday #13 – Toerisme

Leestijd: 2 minuten

We gaan met de Transformation Tuesday van deze maand terug naar de roots van deze opdrachten, het doen van een eigen analyse en visualiseren van een gevonden conclusie. Hierbij houden we de zonnige weersomstandigheden in het achterhoofd en gaan we kijken naar toerisme in Nederland.

Het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2017 laat in een 246 pagina tellend document zien welke inzichten gevonden kunnen worden rondom toerisme. Maar misschien ben je zelf wel meer geïnteresseerd in de toename van het toerisme in Rotterdam, opkomende landen die Nederland weten te vinden of de gemiddelde duur die toeristen in Nederland door brengen. Je mag zelf bepalen wat je gaat analyseren en hoe je je bevindingen uiteindelijk visualiseert.

De opdracht

De opdracht van deze maand is gebaseerd op een dataset van het CBS. Je kunt deze dataset hier downloaden. In deze dataset vind je informatie over het aantal toeristen en het aantal overnachtingen. Deze data is uitgesplitst naar provincies en land van herkomst, verspreid over 7 jaar aan historie.

Heb je aan deze dataset niet voldoende? Ga dan zelf aan de slag met de dataset van het CBS. Vul deze bijvoorbeeld aan met informatie naar stad of per maand.

Probeer aan de hand van de cijfers tot een interessante conclusie te komen en onderbouw deze conclusie op een visuele manier. De methodiek van Storytelling with data kan daarbij goed van pas komen!

Stuur je inzending voor het einde van de maand naar transformationtuesday@datadump.nl. De inzendingen verschijnen begin volgende maand op de website.


Lijkt het je ook leuk om deel te nemen aan toekomstige Transformation Tuesday opdrachten? Meld je dan aan via onze website!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *