De Datadump

Leestijd: 2 minuten

De Datadump is een dag waarin data enthousiastelingen bij elkaar komen en een probleemstelling met een datadump voorgeschoteld krijgen. Aan het begin van deze dag krijgen de deelnemers de opdracht om aan de hand van de probleemstelling deze dataset te analyseren, deze analyses te visualiseren en aan het einde van de dag te presenteren.

Wil je je verdiepen in data analyse? Wil je een nieuwe visualisatietool uitproberen of wil je eens aan de slag met data storytelling? Tijdens deze dag kun je je kennis verdiepen of verbreden en ervaring op doen met een concrete case in een informele setting. Leren door te doen!

De eerstvolgende Datadump vindt plaats op 19 oktober 2019. Kom je ook? Meld je dan aan via onderstaand aanmeldformulier. Deelname is gratis.


Locatie

De locatie voor de Datadump 2019 is Hotel ARA in Zwijndrecht:

Veerweg 10
3336LM Zwijndrecht

Agenda

  • 09:00 – Inloop
  • 09:30 – Aftrap
  • 09:45 – Bas Land – Hoe lieg je met grafieken
  • 10:15 – Bespreken opdracht
  • 10:30 – Uitwerken opdracht
  • 12:30 – Lunch
  • 13:30 – Uitwerken opdracht
  • 16:00 – Presentatie uitwerkingen
  • 17:00 – Borrel

Spreker

Bas Land - Datadump 2019

Bas Land
Bas Land is als business analytics consultant werkzaam bij HSO, een Microsoft Solution Integrator. Hier helpt hij klanten om het meeste uit hun data te halen door het geven van workshops, advisering en het implementeren van analyse systemen met Power BI en Azure Analysis Services.

Tijdens zijn sessie op Datadump 2019 gaat Bas Land in op verschillende manieren waarop je grafieken voor je kunt laten werken, onder andere om alternatieve feiten te presenteren.

Praktische informatie

Gedurende de dag ga je aan de slag met het analyseren, visualiseren en presenteren van de data behorende bij de opdracht. Om dit mogelijk te maken moet iedereen een eigen laptop en bijbehorende zaken (zoals muis, adapter en software om data in te visualiseren) meenemen.

Aan het einde van de dag is er de ruimte voor een aantal deelnemers om hun resultaat te presenteren aan de gehele zaal, dit is op vrijwillige basis. Hiervoor is een groot scherm aanwezig dat voorzien is van zowel een HDMI- als VGA-aansluiting.

Gedurende de dag worden er foto’s genomen. Deze foto’s worden na de dag gebruikt op de website van Datadump.