Header Datadump 2019

Datadump 2019

Leestijd: 2 minuten

Op 3 november 2018 vond de eerste Data Challenge plaats en sindsdien is er een hoop gebeurd. Na dit event zijn we onder andere de website van Datadump gestart en is de Data Challenge omgedoopt tot De Datadump. Uiteraard kon een vervolg op de Data Challenge niet uitblijven. We zijn dan ook blij aan te kunnen kondigen dat dit vervolg plaats vindt op zaterdag 19 oktober 2019!

Data Challenge 2018

De Data Challenge 2018 vond plaats op Landgoed Zonheuvel in Doorn bij ProAnalytics. Tijdens die dag zijn de deelnemers aan de slag gegaan met een dataset van ruim 1 miljoen regels met ruim 10 jaar historie over verkeersongevallen. Doel van de dag was om een fictief visueel resultaat op te leveren dat Rijkswaterstaat kon tonen bij een open dag.

Tijdens de dag zijn meerdere presentaties gegeven over het onderwerp van datavisualisatie, zoals best practices en lieggrafieken. Aan het einde van de dag hebben de deelnemers een presentatie gegeven over de resultaten die ze hebben bereikt.

Een kleine sfeerimpressie:

Data Challenge 2018 Recap

Datadump 2019

Gelijk aan de Data Challenge 2018 gaan we ook dit jaar weer aan de slag met het analyseren en visualiseren van een uitgebreide dataset. De details van deze dataset worden pas op het laatste moment bekend gemaakt zodat iedereen hetzelfde vertrekpunt heeft. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen ga je individueel of in groepsverband aan de slag met deze data. Vervolgens kun je zelf bepalen wat je met de dataset gaat doen of welke tooling je gebruikt. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

Gedurende de dag zijn er korte presentaties over diverse onderwerpen, leer je nieuwe mensen kennen en kun je van elkaar leren. Uiteindelijk sluiten we de dag af met een presentatie van de resultaten. Lijkt dit je interessant? Schrijf je dan snel in!

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd en wil je mee doen? Dan kun je je inschrijven via de bijbehorende inschrijfpagina. De details van het evenement volgen zo snel mogelijk.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *