Datadump - Transformation Tuesday #11 - Remake

Transformation Tuesday #11 – Remake

Leestijd: 2 minuten

Op Datadump doen we regelmatig een remake van bestaande visualisaties. In veel gevallen zijn dit visualisaties waarvan wij denken dat deze beter uit de verf kunnen komen. Een paar voorbeelden die door de tijd heen zijn ontwikkeld:

Zoals te zien is, wordt de gehele visualisatie in sommige gevallen aangepakt en in andere gevallen wordt deze geoptimaliseerd. Het maken van dergelijke remakes is een uitstekende manier om meer te leren over datavisualisatie. Met de Transformation Tuesday van deze maand willen we hier dan ook meer mee doen.

Vorige maand verscheen de volgende horizontale staafgrafiek op KDnuggets:

Bron: KDnuggets

Bij het ontwerp van deze grafiek lijkt weinig tijd gestoken te zijn in het ontwerp, het geheel straalt voornamelijk “standaard Excel-grafiek” uit. Dit is zonde aangezien ze wel de moeite hebben genomen om een enquête af te nemen en dat deze is ingevuld door 1.800 mensen.

De opdracht

De opdracht van deze maand is dan ook om een remake te maken van deze grafiek. Bepaal voor jezelf welke boodschap je wilt overbrengen met de grafiek en hoe je dit het beste kunt bereiken. Werk dit idee uit in je tool of techniek naar keuze. Voor het gemak hebben we de data alvast voor je klaar gezet in een Excel-document. Dit document kun je hier downloaden.

Stuur je inzending voor het einde van deze maand naar transformationtuesday@datadump.nl. De inzendingen verschijnen begin volgende maand op de website.


Lijkt het je ook leuk om deel te nemen aan toekomstige Transformation Tuesday opdrachten? Meld je dan aan via onze website!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *