The New York Times

Indrukwekkende visualisaties van The New York Times

Leestijd: 2 minuten

Dat visualisaties niet alleen krachtig zijn om data te presenteren laat The New York Times zien. Ze hebben onlangs een verhaal verteld over zowel Boeing als de Notre-Dame. Deze verhalen gaan gepaard met indrukwekkende visualisaties. Dit laat goed zien wat de kracht is van visualisaties en waarom dit zo belangrijk is.

Boeings Automated System

De reden dat veel vliegtuigmaatschappijen de Boeing 737 MAX aan de grond (moeten houden is niet vreemd. Na twee tragische ongelukken, die relatief kort na elkaar plaatsvonden, is Boeing aan zet om eerst met een oplossing te komen. Maar wat is er precies mis gegaan? En wat moeten ze oplossen? Dit brengt The New York Times duidelijk in beeld aan de hand van een interactieve visualisatie. Hiermee weet The New York Times een duidelijk verhaal te vertellen. Een verhaal dat je anders alleen begrijpt wanneer je verstand hebt van vliegtuigen.

Boeing - The New York Times

Notre-Dame

De brand in de Notre-Dame van afgelopen maandag zal maar weinig mensen zijn ontgaan. Om te begrijpen wat er precies is gebeurd en waarom het vuur zich zo snel heeft kunnen verspreiden, moet je de Notre-Dame beter kennen dan met een bezoek aan de highlight van Parijs mogelijk is. Om dat verhaal toch te kunnen vertellen heeft The New York Times een interactieve webpagina gemaakt. Op de webpagina (die er vooral op de mobiele telefoon indrukwekkend uitziet) wordt de Notre-Dame in 3D getoond. Deze 3D-weergave toont het verhaal van het ontstaan van de brand, de toren die is ingestort en waarom het vuur zich zo snel kon verspreiden.


Dennis de Kock is BI consultant bij ProAnalytics. Dagelijks helpt hij organisaties bij het implementeren van Business Intelligence oplossingen. Daarnaast houdt hij zich bezig met zijn persoonlijke ontwikkeling en data visualisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *