De Gather Plot – custom visual

Leestijd: 2 minuten

Onlangs schreef ik een blog post over een nieuw soort grafiektype: de Gather Plot. Dit is een variant op de scatter chart waarbij je variabelen gegroepeerd kunt weergeven. Hiermee kun je andere patronen ontdekken in de data dan met een scatter chart.

In mijn eerdere artikel schreef ik hoe ik dit grafiektype had gemaakt met Charticulator. Met Charticulator kun je zelf je eigen grafieken maken en exporteren als een custom visual voor BI. Deze functionaliteit bleek echter op het moment van schrijven niet helemaal lekker te werken, omdat Power BI apps met zo’n custom visual niet opgeslagen konden worden.

Inmiddels is dit probleem verholpen en werkt dit wel. Hieronder zie je een voorbeeld van deze custom visual vanuit de Power BI service. In dit voorbeeld heb ik zowel een Gather Plot als een Scatter Chart opgenomen, zodat je eenvoudig het verschil tussen de twee grafiektypen ziet.

Wil je deze custom visual zelf ook proberen? Download hieronder mijn voorbeeld (zip file, de custom visual inclusief de Power BI app en de gegevens):

Je kunt de custom visual importeren via het menu van Visualisaties in Power BI:

gather plot import

Heb je tips, feedback of wil je je ervaringen delen over deze Gather Plot? Laat een berichtje achter of mail ons via info@datadump.nl


Joost Romijn is BI Consultant bij ProAnalytics. Vanuit deze rol helpt hij organisaties met het vertalen van data naar bruikbare inzichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *