De Datadump 2019 – Uitwerkingen

Leestijd: 3 minuten

Datadump 2019 ligt alweer ruim een week achter ons, maar we zijn het zeker nog niet vergeten! Vorige week schreven we een samenvatting om een sfeerimpressie te geven van de dag. Ondertussen hebben we ook van een aantal deelnemers de uitwerkingen van de dag mogen ontvangen en deze delen we graag met jullie!

Hieronder zijn de uitwerkingen per persoon terug te vinden in verschillende formaten. De manier van uitwerking, en daarmee de manier waarop we het aanbieden, hangt onder andere af van de gebruikte software om de data te visualiseren.

Wil je zelf ook eens aan de slag met de data (ruim 2 miljoen regels)? Je kunt de dataset en bijbehorende toelichting op het datamodel hier downloaden in CSV-formaat. Om het bestand te ontsleutelen heb je het volgende wachtwoord nodig: D@t@dump_2019!


Joost

Wanneer je in meerdere steden hebt gewoond is het interessant om deze eens onderling met elkaar te vergelijken. Met de uitdaging ging Joost aan de slag, inclusief zijn eigen opdracht om te werken met een dark theme.

Uitwerking Joost van Datadump 2019

Mark

Weten hoe jouw provincie het doet ten opzichte van andere provincies? Mark wilde zichzelf uitdagen in Power BI en kijken hoe hij meer functionaliteit kon halen uit de visualisaties in Power BI.

Uitwerking Mark van Datadump 2019

Robbert

Het dicht bij huis zoeken van de resultaten stond voor veel mensen centraal tijdens de Datadump. Zo ook voor Robbert die uitzocht hoe het stond met het aantal misdrijven in Zuid-Holland en de verschuivingen daarbinnen.

Uitwerking Robbert van Datadump 2019

Dennis

Dennis besloot om een nieuwe techniek uit te proberen, scrollytelling. Aan de hand van een verhaal loopt hij door de data heen om te zien hoe het met de criminaliteit in Nederland staat en hoe deze aan het verschuiven is.


Wilbert

Wilbert haalde tijdens de Datadump alles uit de kast en ging aan de slag met zowel Excel, Florish en QlikView. Zijn uitwerking in PowerPoint kun je hier downloaden.

Uitwerking Wilbert van lieggrafiek voor Datadump 2019 in Excel
Uitwerking Wilbert voor Datadump 2019 in Flourish

Peter

Peter is aan de slag gegaan met het analyseren van de data uit zijn woonplaats, Sliedrecht. Volgens de laatste berichten uit het AD stond Sliedrecht er niet goed voor. Maar is dit wel het werkelijke verhaal achter de data? Peter zocht het uit!


Lijkt het je leuk om deel te nemen aan de volgende Datadump? Meld je dan alvast aan via het onderstaande aanmeldformulier. Dan houden we je op de hoogte!

Aanmeldformulier

* indicates required
Geïnteresseerd in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *